Kas bendro tarp S.Jobs ir žurnalo paauglėm "Kiss"?

"KISS" - tai Japonijoje leidžiamas manga žurnalas pauglėm. Steve Jobs - visiem žinomas chrazimatiškas verslininkas, "Apple" įmonės įkūrėjas, palikęs didelį indelį verslo sektoriuje. Kas čia gali būti bendra?

Filmas: "Helter Skelter (2012m.)"

Filmas apie Lilico, merginą, kuri nagais ir dantimis stengėsi išsilaikyti negailestingoje grožio industrijoje. Industrijoje, kur žmogus reikalingas tik tol, kol yra gražus.

Keitai Shosetsu

Tai telefonu parašytas literatūrinis kūrinys, kurio kiekvienas skyrius turi 1000 ženklų limitą – sms žinutės limitas ( jei skaičiuosime lietuviškais žodžiais tai yra apie 70-100 žodžių).

2011 m. gruodžio 25 d., sekmadienis

メリークリスマス !!!


Su šventėmis, Draugai !!!



L' Arc~en~Ciel- Hurry Xmas

2011 m. gruodžio 23 d., penktadienis

Trys Kalėdinės eglutės


Na štai... Pagaliau atėjo ( tiksliau - dar tik beldžiasi) viena laukiamiausių metų švenčių – Kalėdos. Mano kambario gale, sau patogiai įsitaisiusi ir dovanų po savimi laukianti stovi švieselėm mirguliuojanti eglutė, o virtuvėje sugužėjusi šeima ruošia tuos dvylika patiekalų Kūčių vakarui. Heh laukia tipiškos niekuo neišsiskiriančios kalėdos, su visame pasaulyje priimtais krikščioniškais ritualais (ir visai nesvarbu tu esi tikintis ar ne.).
Ir štai atradus laisvesnę akimirką ir patogiai įsitaisiusi kėdėje prie kompiuterio pasiryžau parašyti ką nors apie Kalėdų šventimą Japonijoje. Deja, mano nelaimei, visa pagrindinė informacija jau yra išanalizuota beveik visuose lietuviškuose tinklalapiuose apie Japoniją, o aš šiame bloge noriu paliesti mažiau nagrinėtas temas. Tad kaip ir likau be jokios informacijos, kurią galėčiau pateikti šios šventės proga.
Na bet vis dėlto, radau tėmelę, kuri man patiko ir nors jau apie tai rašyta lietuviškuose naujienų tinklalapiuose, manau, jog paliečiant ją, aš labai nenusidėsiu prieš save (savo blogo idėja). Taigi Jūsų dėmesiui TRYS ne visai tradicinės Japonijoje sukurtos Kalėdų eglutės:

2009-aisiais metais Japonijoe buvo sukurta viena unikaliausių kalėdinių eglučių iš... iš 50000 japoniškų sardinių.
Tokijo priemiestyje esančiame „Hakkeijima Sea Paradise” akvariume žuvys plaukiojo sudarydamos įvairias formas, grojant kalėdinei muzikai. Ir, žinoma, viena pagrindinių formų buvo Kalėdinė eglutė. Šio žuvų elgesio paslaptis labai paprasta – apetitas. Akvariumo darbuotojai gali labai lengvai valdyti alkanas sardines įleisdami ribotą maisto kiekį tam tikrose vietose tam tikru metu, taip priversdami žuvis plaukti jiems reikalinga linkme. Todėl iš tiesų eglutės formavimas buvo ganėtinai nesunkus. Pirmiausia maistas buvo išleistas akvariumo apačioje, o žuvims nusileidus jis imtas leisti virš jų. Žuvims kylant buvo suformuotas kūgis, kuris parinkus atitinkamą (žalią) apšvietimą, atsispindintį nuo žuvų žvynų, sudarė tam tikrą abstrakčios eglutės iliuziją, kurią gal ne visi ir pavadintų eglute.


2010-aisiais metais Japonija vėl nesnaudė. Šį kartą tai nebuvo savo išvaizda, forma ar sudėtimi išsiskirianti eglė. Šįkart eglutė išsiskyrė būdu, kuriuo ji gavo energijos apšvietimui.
Apšvietimui reikalingą elektros energija generavo – elektrinis ungurys.
Tokį neįprastą apšvietimo būdą sugalvojo „Enoshima“ akvariumo darbuotojas, kuris sukonstravo specialų įrenginį(rezervuarą prie kurio ištiestos aliuminio plokštės veikė kaip elektrodai), kuris iš plaukiojančio elektrinio ungurio perima elektros energiją ir perduoda ją eglutės girliandom (įrenginyje plaukiojantis ungurys gali perduoti iki 600 vatų energijos).



Na o šiais metais (2011-aisiais) Japonijoje sukurta brangiausia Kalėdinė eglutė pasaulyje, kurią galima pamatyti garsioje „Tanaka Ginza” juvelyrikos parduotuvėje Tokijuje.
Tai 2,4 metrų aukščio eglė pagaminta iš 12 kilogramų gryno aukso ir kuri buvo įvertinta beveik 2 milijonais JAV dolerių.

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More